hem   mat   arrangemang   bra att veta   showroom   aktuellt   skolmat   förfrågan      
 

BRÖLLOP

Dagen då inget får gå fel. Men även dagen som du ska minnas med ett leende på läpparna. Se därför till att delegera jobbet. Du ska kunna njuta!

Ett bröllop är en fest som lätt åstadkommer en snöbollseffekt: allt bara växer och växer, och till slut har du tappat kontrollen. Åtminstone kan det kännas så.

Det är en fest som bara sker en gång i livet, och respektive svärföräldrar tänker kanske likadant. Alla önskedrömmar ska klämmas in på just ditt lilla bröllop. Det är nu du ska ta kommandot och därför vill vi ge dig några goda råd på vägen.

 
Här kommer våra bästa tips i korthet.
  • Börja planera i tid.
  • Hitta en fin plats att gifta er och ha festen på, de populäraste ställena bokas upp tidigt.
  • Tänker ni er kyrkbröllop är det roligare med en proppfull liten kyrka, än en ödsligt tom domkyrka där det bara är gäster på de tre främsta raderna.
  • Skicka ut inbjudningarna i god tid.
  • Ni kan göra en hemsida för bröllopet, kanske låter det överdrivet men det är ganska praktiskt. Lägg in önskelistor, vägbeskrivning, klockslag och annan värdefull information.
  • Gör en önskelista för bröllopsgåvor. blanda billigare och dyrare presenter. Ni underlättar för gästerna, och slipper själva gå och byta något där ni fått fem stycken av samma sort.
  • Ett bröllop för ofta samman olika bekantskapskretsar. Skriv små presentationer av gästerna, vem hör ihop med vem? Lägg ut vid varje kuvert. det öppnar för samtal.
  • Utse en rolig toastmaster, eller ännu hellre två stycken: en kille och en tjej.
  • Begränsa antalet tal, och talens längd. Detta är toastmasterns uppgift. Annars kan middagen bli plågsamt lång. Folk vill upp och dansa och umgås efter maten, och de vill hinna prata med bordsgrannarna under maten.
  • Snåla inte på vinet, speciellt om det blir en lång middag. Är det varmt så se till att det finns gott om dryck.
  • Musik är en viktig ingrediens för feststämningen. Gärna levande musik. Känner du inga musiker så kolla med musikutbildningar där du bor.

 

Lycka till med planeringen och TÄNK på att andas när ni går in i kyrkan:)

"För mycket av det goda kan vara underbart"
- Mae West

"Att äta med ögat:
När dina gäster ser maten tänds det första intresset: hur ska maten smaka? "

 

 

 

 


HÖSTBRÖLLOP

"Maten ska vara en fröjd för både öga och gom och dessutom ska den passa att presenteras till mången gäst med väl bibehållen kvalité"

  • Carpaccio på oxfilé marinerad i olivolja, citron, vitlök, parmesan och persilja
  • Kycklingfilé fylld med lagrad präst serverad med gräddsås, smörstekta kantareller och en ristimbal med spenat & broccoli
  • Persiko & blåbärsbaba i glas med vaniljglass
Pris: 365 kr/p

MENY 1

  • Spenattimbal med löjrom och kallrökt lax
  • Ciderpocherad torskrygg med äppelsalsa och timjangrädde
  • Ingefärsparfait med björnbär & basilika i karamell
Pris: 400 kr/p

MENY 2

  • Kantarelltoast med löjrom och gräslök
  • Hjortracks med gräddkokta svartrötter & kraftig rödvinsreduktion
  • Rårörda jordgubbar i glas med limesabaionne
Pris: 425 kr/p

MENY 3

  • Klassisk SOS med västerbotten och potatis
  • Wallenbergare med potatispure och petit pois
  • Gräddvaniljglass med jordgubbar
Pris: 355 kr/p

MENY 4

  • Toast skagen med löjrom & handpillade räkor
  • Grillad gödkalvsentrecôte med rulle fylld med feta, spenat och krämig plommontomatsås
  • Mjölkchokladspannacotta med hallon och björnbärskompott
Pris: 405 kr/p